Hoofdstuk 1 of 0
In uitvoering

3.3 Al hakend vasten opzetten

31 maart 2023

Stap 4: Kijk nadat je de eerste al hakend vasten ketting hebt opgezet hoe je clusters uitkomen. Als dat je niet helemaal bevalt, pas dan de al hakend vasten ketting – lengte nog even aan.

Voorbeeld: ik had mijn 48 vasten opgezet en telde toen waar de clusters zouden “vallen”. Bij de aanhechting naar de mouw kwamen dan twee clusters direct tegen elkaar aan te liggen, dat vind ik niet zo mooi. Ik heb toen besloten om nog 3 al hakend vasten op te zetten, voor een totaal van 52. Dat heb ik opgeschreven.

Stap 5: Haak 3 lossen, stokje in dezelfde ruimte. (2 vasten overslaan, 3 stokjes in volgende steek) tot je bij de aanhechting van de mouw komt. Daar haak je (3 stokjes in de volgende ruimte) tot je mouw “op” is. Doe een steekmarkeerder in je lus.

Stap 6: Pak een andere bol. Halve vaste in derde beginlosse van de toer van de mouw, zet al hakend evenveel vasten op als je in stap 4 hebt opgeschreven. Hecht af.

Stap 7: Haal de steekmarkeerder weer uit de lus en haak over de slier al hakend vasten opzetten verder tot je bij het einde van de toer bent.