De Een Mooi Gebaar Club

Aan het begin van de tweede lockdown begon ik met het geven van online workshops, op donatiebasis. Ik miste (en mis!) het sociale enorm, en vond daar via Facebook LIVE een oplossing voor. Gezellig samen haken, op veilige afstand, aan onze eigen projecten. Nieuwe technieken leren, of wellicht alleen nieuwe trucjes. Samen!

Nadelen Facebook Live

Hoe tof ik het ook vind, Facebook LIVE kent een aantal nadelen. Het is bijvoorbeeld alleen toegankelijk voor mensen die Facebook hebben, terwijl steeds meer mensen social media afkicken willen. Daarnaast kan ik alleen rechtshandig laten zien wat ik doe, waardoor linkshandigen soms afhaken (pun intended!). Jammer!

Een ander groot nadeel is het tempo: ik kan moeilijk “aanvoelen” hoe ver iedereen is die thuis mee doet. Daardoor ga ik soms te snel, soms te langzaam. Als je een fout maakt en een stuk moet uithalen, dan ben je daarna de groep kwijt. Allemaal jammer, maar ook allemaal nadelen die op te lossen zijn!

De oplossing

Met de Een Mooi Gebaar Club los ik een aantal van dat soort nadelen op! Ik kan de filmpjes editen én voor links- en rechtshandigen. Daarnaast kun je de video’s pauzeren, terugspoelen en zo vaak bekijken als je maar wilt! Tof, toch?

Ik ga diverse cursussen maken, de eerste begint al op 1 juni! Dan haken we samen aan een prachtig granny vest. Daarnaast komt er een cursus voor beginners, een tunisch haken cursus, een mochila cursus, een mozaïek cursus en een corner to corner cursus. Er komt een maand- of jaarabonnement, of je koopt (steeds) losse toegang per cursus.

1 gedachte over “De Een Mooi Gebaar Club”

Laat een reactie achter