Hoofdstuk 1 of 0
In uitvoering

1. Welkom

28 juni 2023

Welkom bij deze tutorial serie voor de prachtige Intertwine trui! Dit haakpatroon is geschikt voor vrouwenmaten XS tot 5XL!

Yay for Yarn is een super getalenteerde haakpatroon ontwerpster waar hier op de website al diverse patronen van vertaald staan naar het Nederlands. Ik vertaal haar patronen mét liefde én uiteraard met toestemming.

Dit lichtgewicht haakpatroon heeft een prachtige kabel ingehaakt. Haak je eigen Intertwine trui met dit gratis, maat-inclusieve haakpatroon.

Toen Knit Picks een samenwerking met me aan wilde gaan met hun nieuwe High Desert garen, wist ik al meteen precies wat ik ermee wilde maken. Het zou lichtgewicht zijn en comfortabel, met een beetje textuur en één opvallend element.

Dat opvallende element van de Intertwine Trui is een brede kabel, die veel makkelijker te maken is dan het lijkt. Er worden geen reliëfstokjes gebruikt of ingewikkelde kabel-kruisen. Je gebruikt de Griddle Stitch voor de rest van de trui, die het een lichte textuur geeft en bovendien de kabel er echt uit laat springen.

woman wearing purple v-neck sweater with large braid on one side standing in forest

Je maakt het lijf van deze trui plat, beginnend met de kabel. Dan werk je aan beide zijdes van de kabel om de rest van de trui te maken. Terwijl we de zijnaden dichtnaaien, laten we een opening over waar de mouwen in komen. Uiteindelijk is de trui uit één stuk gemaakt, met een naadloze uitstraling.

Kan ik dit haken als ik beginner ben?

Dit haakpatroon is “Intermediate” als niveau, maar de steken en constructie zijn niet super ingewikkeld. Om dit project te kunnen maken, moet je weten hoe je basis haaksteken, meerderen en minderen kunt, hoe je in de rondte moet werken en hoe je een simpel stekenpatroon kunt volgen.

Je moet ook een patroon kunnen lezen en patroonherhalingen kunnen toepassen. Als je dit kunt, kun je deze trui maken.