Hoofdstuk 1, Paragraaf 1
In uitvoering

4.5 In elkaar zetten van het lijf

28 juni 2023

Block beide panelen met een methode van jouw keuze.

Voor natuurlijke vezels pin je je project op foam matjes. Spray met water tot het helemaal doorweekt is en laat drogen.

Voor acryl vezels pin je je project op een strijkplank of een dikke laag handdoeken. Hou een stoomstrijkijzer 5-10 centimeter boven je werk, en zorg dat de stoom alles nat maakt. Laat opdrogen/afkoelen.

Zijnaden

Leg het lijf-deel plat neer, zodat de verkeerde kant van de vlecht naar boven ligt en de vlecht verticaal ligt. Vouw dubbel door de bovenrand van het paneel (de rand met het einde van de vlecht) naar beneden te brengen naar de onderrand. De vlecht moet dubbelgevouwen liggen, met beide uiteinden van de vlecht boven op elkaar bij de onderrand van de trui.

De verkeerde kant (de bobbelige kant) van de laatste toer van elk paneel moet naar buiten liggen. De dubbelgevouwen secties aan de bovenkant zijn de schouders en de opening in het midden is het nekgat.

Neem het draad uiteinde van de ene kant van het paneel, en neem een stopnaald. We beginnen met het naaien van de steken van het paneel, bij de onderrand. We stoppen voor we bij de vouw komen, om een opening voor het armgat open te laten.

Begin bij de onderrand, whip stitch paren steken samen (één paar steken is één steek van de voorkant en één van de achterkant) tot er 56 (62, 66, 70, 76, 84, 90, 98, 104) steken over zijn langs de opening die niet aan elkaar zitten. Maak nog één steek door het laatste paar steken waar je net in werkte, sla de draad om de naald en trek door om een knoopje te maken. Werk de draadjes weg.

Herhaal deze stappen bij de andere naad.