Ik wil gewoon mooie dingen maken…

…zelfs als niemand het mooi vindt.

Dat vond ik behoorlijk lastig in het begin! Ik wou dat het precies zo werd als het voorbeeld. Ik wilde dat elke kleurwisseling onzichtbaar was en dat er nooit een foutje in mijn patronen sloop.

Inmiddels zie ik hoe veel fijner en ontspanner ik kan haken als ik het eindresultaat los laat. Niet dat ik graag lelijke dingen maak, ik geniet immers ook van mooie dingen, maar…

en dit is belangrijk…

…nooit zie jij jouw resultaat naast dat van een ander. Alleen in je hoofd. Nooit is een trui minder warm omdat ie een toer te weinig heeft, een deken minder zacht omdat je ergens een steek vergat, of een knuffel minder geliefd omdat je twee steken omdraaide.

Geniet dus. Nooit met mate. Wel met maten! Bijvoorbeeld in de Een Mooi Gebaar Club. Ben jij al lid?

Laat een reactie achter